over mij - Franse les te Obbicht - Sittard-Geleen - Limburg - Cours de la Meuse -

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

over mij

Bonjour,
Je m'appelle Yolande Gutteling, je suis française, je suis de Bergerac en Dordogne et j'habite à Obbicht dans le Limbourg aux Pays-Bas où je donne des cours de français depuis plus de 30 ans.

Ik zal in het Nederlands verder gaan.
Na mijn studie in Bordeaux, heb ik 6 jaar op scholen gewerkt, 4 jaar in een College in Bergerac, 1 jaar in een Lycée in Perigueux en 1 jaar in een Hotelschool in Blois. Ik ben door de liefde in Limburg terecht gekomen, ik heb alles achtergelaten en een "onbetaald verlof voor onbepaalde tijd" aangevraagd bij het Franse ministerie van Onderwijs, waartoe ik nog steeds behoor. Na het volgen van Nederlandse cursussen voor "buitenlanders" en de "Moeder Mavo", vooral voor de Nederlandse grammatica en de Nederlandse geschiedenis,  ben ik begonnen met lesgeven in Susteren in 1984 en daarna thuis waar wij een apart leslokaal hebben ingericht.

Ik ben klein begonnen en in de loop van de jaren heb ik een waaier van niveaus opgebouwd met  trouwe leerlingen.
Ik vind het heel leuk, boeiend en verrijkend om les te geven aan volwassenen, die ervoor gekozen hebben de Franse taal te leren of zich er verder in te verdiepen. Ik vind het ook leuk om de lessen te ondersteunen met uitstapjes en culturele activiteiten die ik samen met mijn man begeleid .

A bientôt j'espère, vous êtes les bienvenus au "Cours de la Meuse" à Obbicht.

 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu